5e plats på NM!

 

Oj! De senaste dagarna har verkligen varit extremt roliga. Nästan för kul för att vara sanna! Jag har haft dåligt med tid till att skriva här, men nu kommer en update på vad som hänt. Jag lyckades kvala in till finalerna, på ett helt okej åk. Jag höll på att missa klippan jag skulle hoppa ut för, men lyckades se den i sista sekund. På grund av det fick jag med mig lite för lite fart för att hoppa så stort som jag planerat men kvalade mig vidare ändå på en 21:a plats. Så, inför finaldag ett kände jag att jag inte hade något att förlora. Bestämde mig därför för att köra den svåraste linen. Jag lyckades stompa båda mina dropp och åka med bra fart genom hela åket. Lättnaden av att stompa åket var brutal. Har aldrig varit så glad av att sätta ner ett tävlingsåk tidigare. Efter det lade jag mig på en 7:e plats. Andra finaldagen gick som vanligt i Nordalsbranten. Samma brant som jag körde vilse i förra året. Så, jag hade blandade känslor på start. Tack vare det valde jag att ta ner ett lite mer safe åk. Jag struntade i att riskera åket med ett trick på toppen, som de flesta gör. Jag försökte bara åka med skönt flow hela vägen ner, vilket jag lyckades med. Det resulterade i en 5:e plats i NM i extremskidåkning! Jag kan inte riktigt fatta det än. Att jag är topp fem är helt galet! Kan dessutom tillägga att nervositeten de senaste dagarna har varit brutal, så jag har en hel del sömn att ta igen. Men, fan vad roligt det har varit. Den roligaste tävlingen i mitt liv. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta säsongen på. Kan inte heller sluta längta tillbaks till att klicka i bindningarna på start igen. Film på mina åk kommer i dagarna, så håll utkik!

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Film från finaldag ett!

Och här dag två.

Vi har haft alla möjliga sorters väder, men lyckats ha bra väder alla tävlingsdagar!

 

DCIM100GOPROGOPR1124.

Här är det ganska tekniska dropp jag körde. Jag åkte ner i rännan, men min min kompis Oscar tyckte det var för tekniskt så han droppade gigantiskt nedanför killen till vänster i bilden.

DCIM100GOPROGOPR1141.

DCIM100GOPROGOPR1131.

Här är en sekvens på mitt åk i branten.

Nm2015-4

Nm2015-5

Nm2015-6

Nm2015-7

Nm2015-8

Föröker att hålla mig på skidorna i den farliga snön efter dubbeln.

Nm2015-9

Rasmus fångade mig när jag hälsar på någon på läktaren.

Nm2015-10

Stort grattis till Carl som kamma hem vinsten, grymt åkt alla dagar!

Nm2015-12

Återhämtar mig med en kall Red Bull.

Nm2015-11

Nm2015-13

Nm2015-14

Här kör Måns en lite annorlunda line.

Nm2015-15

Felix i samma line som mig!

Nm2015-16Kommentera

YOU MAY LIKE