Antagen till JVM efter helgens EC i Duved.

 

Ska försöka summera helgens Europacup i ett, inte alltför långt inlägg. I fredags började den officiella träningen i strålande solsken och slask. Med andra ord helt underbara förhållanden! Min träning gick i alla fall bra och jag åkte bättre än vad jag gjorde innan mitt uppehåll.

På lördagen, när det var dags för min första EC-start för detta året, hade jag en riktigt go känsla i kroppen. Jag kände ingen press och var lagom nervös, men framför allt väldigt glad. Jag har insett att det är det som funkar bäst för mig. Jag ska bara vara glad och njuta på start, men det är absolut inte lätt alla gånger. Jag droppade in på mitt tävlingsåk och lyckades behålla den rätta känslan, men jag blev lite för ivrig, och ville lite för mycket. Flög större än väntat på nedre hoppet, och satte mig lite bak i landningen på en skida, men lyckades rädda upp det. Hinner tänka att det är kört resultatmässigt redan före målgången. Mina poäng blev inte så bra, dock högre än vad jag förväntade mig. Jag struntade i att deppa ned mig och tänkte istället att jag hade nog fått rätt bra poäng för mina träningsåk. Rasmus däremot åkte riktigt jäkla bra och låg på en finalplats fram tills sista åkaren, men slutade på en lite sur 17:e plats precis utanför finalen. Bara några hundradelar ifrån..

Parran igår gick däremot bättre. Jag gick vidare från mitt första heat på walkover, vilket är lite tråkigt då det är roligare att vinna på riktigt. Mitt andra heat var mot Åre killen Walter, som fortfarande är liten nog att köra ungdom. Walter är så sjukt duktig att han har kört EC detta året och presterat grymt, vi är alla imponerade! Jag hade lite flyt och lyckades komma ut före i starten vilket gjorde Walter tvungen att jaga ifatt mig. Men, jag släppte bara på mer då jag vet att jag måste ta tiden för att ha en chans. Jag tog tiden och gick vidare till nästa heat, mot fransmannen Theo Lejune. Jag gjorde ett bra åk och åkte så snabbt jag kunde, utan att åka ut, men det räckte inte riktigt. Theo var grymt snabb och hade hoppen på sin sida. Jag slutade på en 15:e plats.

Efter prisutdelningen fick jag reda på att jag hade blivit utvald till att tävla i JVM i Valmalenco! Känns overkligt, men samtidigt väldigt skönt att få tillbaks från all träning jag lagt ned, det gör mig grymt taggad till att satsa ännu mer än någonsin. Är taggad till tusen och ska bara försöka att inte lägga någon press på mig, lite svårt men jag försöker. Utöver mig själv är det Felix, David, Walter, Clara och Frida som åker ned.

Inlägget som skulle bli kort blev väldigt långt.. Hoppas ni står ut.

Ciao,

Från en glad Emil Stegfeldt

 

Ralle! Foto: Elina Vesterlund.

Ecduved2015-1

Jag flyger lite. Foto: Elina Vesterlund.

Ecduved2015-2

Lägger upp en film i morgon.

Ecduved2015-4

Ecduved2015-35 kommentarer till “Antagen till JVM efter helgens EC i Duved.”

  1. Hans-Peter skriver:

    Brutalt!!!

  2. Ewa skriver:

    Bra jobbat! Lycka till i Valmalenco:)

  3. Helena skriver:

    heja heja bästa Emil!

Kommentera

YOU MAY LIKE