FWQ i Uttendorf!

 

 

I går gick jag upp klockan 05:45 och satte mig i bilen och åt frukost medans pappa körde mig till Uttendorf, Weißsee. Det ligger cirka en timmes bilfärd från Hinterglemm och varför vi körde dit var för att jag skulle tävla min första utländska friåkningstävling! Sjukt kul! Hade varit där och rekat dagen innan och hittade två linjer som jag hade med mig i huvudet. En lite enklare och en lite svårare med en liten colouir och ett, vad det såg ut som i min kikare, stort dropp.

Vi kom fram och satte oss i liften för att åka upp på glaciären. Fördelen med att det är en glaciär är att snön är sjukt fin! Bra med puder. Men, nackdelen var att vi åkte upp i ett gigantiskt moln. Vi hade riders meeting och tävlingen skulle bli av, trots flatljuset. Jag hade bib nr 73 så jag kunde sitta kvar där nere och kolla på några åkare innan jag skulle be ge mig upp till facet. Men efter 12 åkare så avbröt organisationen tävlingen för att det var för farligt i flatljuset och dimman som bara blev tjockare. Tråkigt besked för mig som skulle göra min första tävling och var extremt peppad på att visa vad jag går för… Tävlingen blir förmodligen fram flyttad till april. Har jag tur så är det på mitt påsklov och jag kan delta.

Nu är vi i alla fall tillbaks i Hinterglemm. Snön har vräkt ner hela dagen, så jag är inte lika besviken längre, för snö sätter alltid ett leende på mina läppar!

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Jäklar vad jag trivs här nere i Österrike.

UttendorfFWQ-3

Facet!

UttendorfFWQ-13

Bara feta puderlagg utanför hotellet.

UttendorfFWQ-1

Så här kände jag när vi fick beskedet.

UttendorfFWQ-4

UttendorfFWQ-5

Alldeles för många bilder när jag står still, men det har varit för kass sikt för nått annat… Här ser ni hur det vräkte ner snö idag!

UttendorfFWQ-6

Lyckades ta två bilder på ralle strax innan snöfallet!

UttendorfFWQ-7

UttendorfFWQ-8

UttendorfFWQ-9

UttendorfFWQ-10

UttendorfFWQ-11

UttendorfFWQ-12Kommentera

YOU MAY LIKE