JVM och knäskada.

 

Att få vara här nere är helt underbart, atmosfären, miljön och gemenskapen är väldigt härlig. Vi har tränat två dagar i den svåraste puckelpist jag någonsin har åkt. Eller, det är faktiskt den svåraste någon av oss har åkt. Första träningsdagen åkte jag mest mittparti, gjorde knappt några hopp, för att lära känna backen. Igår gick det allt bättre, jag satte mina helåk med trick, något som många haft mycket problem med.

Idag kändes allt bra och jag var riktigt taggad. Jag stod på start och gick igenom mitt åk i huvudet, precis som Lasse lärt mig. Ställer mig och droppar in. När jag väl droppar in händer något, precis samma sak som hände i Duved när det gick bra. Jag kommer in i något sjukt mentalt läge där jag bara har vinna eller försvinna framför ögonen. Jag åker mycket snabbare än på träningen och det går bra fram tills de sista två pucklarna innan andra hoppet, som till och med är brantare än övre hoppet. Jag hamnar i baksäte och håller på att trilla när jag kommer in på kicken och lägger av min bakåtvolt, som inte blev en bakåtvolt. Jag ser marken i luften och hinner tänka att det är kört. Jag lyckas vrida runt och landa på sidan. Då smäller det till i knäet och jag kan knappt resa mig upp och en skoter kommer och hämtar mig. Jag blir skjutsad till läkartältet, de känner på knäet och säger att det förmodligen inte är av. Efter det har jag suttit på restaurangen och kollat på livescoring, med väldigt ont i knäet.

Nu ligger jag i min säng efter diverse skoterturer och är förbannad för att jag trillade. Men, det går inte att göra något åt saken nu. Jag hoppas bara verkligen att mitt korsband inte är av. När jag väl är hel ska jag träna mer än någonsin så jag kan ta en pallplats här nästa år. Over and out från Valmalenco.

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Backen, i ett inte så sällsynt fatljus.

11069823_900431463312670_510476895_o

Här får ni en uppfattning av hur brant den är.

11065356_900431459979337_743341502_o

Väntar på liften.

JVM2015-7

JVM2015-8

Riktigt högt upp.

JVM2015-6

Sen spenderades tävlingsdagen såhär…

img 34 kommentarer till “JVM och knäskada.”

 1. Gudfar skriver:

  Emil
  Känns Synd om Dig krya på Fig kramar
  Läser vidare och beundrar din slutsats
  Du tarxdet som erfarenhet och sätter upp nya mål
  Grymt

 2. Helena skriver:

  Hoppas, hoppas att knät blir bra snart
  /H

Kommentera

YOU MAY LIKE