Skandinaviska Cupen – Finland.

 

Nu är jag tillbaks i min soffa efter att ha levt i en resväska under en månad. Jag har haft dåligt med tillgång till internet och ont om tid, så nu tänkte jag uppdatera i tre olika inlägg om de tävlingar som varit. Jag börjar med Skandinaviska cupen i Finland.

Jag och Europacuplaget stannade kvar i Finland efter de EC-tävlingar som varit där och Rasmus mötte upp med färjan från Stockholm. Jag tog det ganska lugnt på träningsdagen innan tävlingen eftersom att jag redan kunde backen efter EC. Körde några få åk och försökte coacha lillebror lite.

Rasmus står och är laddad nere i målområdet.

SC Finland 2014-3

SC Finland 2014-1

Gjorde ett helt okej kvalåk och kvalade in till finalen som nummer 14. Jag gjorde sen en miss precis innan andra hoppet och höll på att trilla in i kicken, men lyckades ändå lägga en bakåtvolt i mitt finalåk och slutade på en 13:e plats. Helt okej placering men jag hade gärna sluppit missen och klättrat några placeringar. För övrigt var det många från EC som stannade kvar så det var fortfarande hård konkurrens! Andra dagen satt inte mitt övre hopp som det skulle så det blev ingen final.

Puckeln på dagen och kvällen.

SC Finland 2014-6

För Rasmus var det både en grymt bra och jobbig tävling. Han körde sina, enligt mig, bästa åk någonsin och kvalade till båda finalerna som 1a:! Grymt! Men i båda finalerna slutade han som 4:a… Fjärde plats kan nog vara den jobbigaste att komma på, precis utanför pallen.

SC Finland 2014-4

I övrigt var det en grymt kul och lärorik vecka i Finland för min del. Mycket puckelåkning, bad och bastu.

SC Finland 2014-2

Rasmus finalåk!

 

Mitt finalåk!

 

 

Ciao,

Emil & Rasmus Stegfeldt2 kommentarer till “Skandinaviska Cupen – Finland.”

  1. Ninni Stegfeldt skriver:

    Måste berömma er och er blogg igen! Fina bilder och vad duktiga ni är att åka!
    Mycket stolt!
    Ninni

Kommentera

YOU MAY LIKE