Skandinaviska mästerskapen, Duved.

 

Det blev en grym avslutning på säsongen för mig. Detta var nämligen sista tävlingen denna säsongen. Förhållandena var perfekta, puckeln lagom mjuk, kickarna utmärkta och vädret var bra! Träningen gick bra, allt satt som det skulle. Gjorde äntligen bra 360 på övre hoppet och åkte lite snabbare än innan.

Första dagen stod jag på start och var väldigt nervös. Satte dock ner ett bra kvalåk även om bakåtvolten var långt ifrån de bästa jag har gjort. Kvalade in som 4:a och tyckte det var ett bra kvalresultat. I finalen var jag om möjligt ännu mer nervös för jag ville självklart ta mig upp på pallen en gång till denna säsong. Droppar in och gör en bra 360 även om jag gjorde den bättre på träning. Åker bra med bättre teknik, men lite långsammare än i kvalåket, och lyckas göra en stor bakåtvolt som är sned och inte har någon bra form. Men jag är ändå grymt nöjd med åket. Jag får höga teknik poäng och tar mig upp på en 3:de plats! Sjukt kul! Fick stå på pallen med två schyssta och jäkligt duktiga kompisar, fett!

Andra dagen har jag bra flow och skön känsla på träningen. Det är parra och jag är direktkvalificerad till kvartsfinal eftersom jag kom 3:a dagen innan. Jag får möta min klasskompis Baltasar som tar ner ett snabbare åk än mig och därmed slog ut mig. Baltasar vinner sedan resten och tar en första plats, stort grattis!

Nu ska vi träna på snö så länge vädergudarna tilllåter oss. Är redan sjukt taggad inför nästa säsong! Nu ska det tränas hårt.

 

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

NM puckel 2014

På Pallen med 1:a Ludvig Fjällström, 2:a Felix Elofsson och 3:a Emil Stegfeldt!

10176110_10202729035941224_1888405454_n

Mitt finalåk!2 kommentarer till “Skandinaviska mästerskapen, Duved.”

  1. Lisa Schrott skriver:

    Stort grattis Emil! Superbra jobbat :)

Kommentera

YOU MAY LIKE