Tack Zermatt!

 

Kom fram till ett regnigt Järpen i onsdagskväll. Sen dess har graderna sjunkit och det har till och med kommit lite snö på skutan. I fredags körde vi ett vattenhoppspass i bara 2 graders värme och med snöblandat regn. Japp, det var kallt. Nog om kyla och Järpen.

Lägret i Zermatt var väldigt bra. Vi lyckades få till träning i stort sett varje planerad dag eftersom vi hade en väldig tur med vädret! Puckeln var stenhård de första dagarna. Det gör det lite svårt när det är första gången på snö på ett tag. Så vi spenderade en hel del tid i pisten med att träna positionsåkning. Det var väldigt nyttigt för mig och jag lärde mig mycket. Sen ska man ju ta in det i själva puckelåkningen. En hel del fick jag till, men jag har fortfarande en del kvar att jobba med. När det sen hade snöat och puckeln blev mjuk och lätt, då fick jag till det bättre och min åkning började sätta sig. Jag har dock inte riktigt samma känsla i åkningen som förra året, men det kommer snart. Det är fortfarande väldigt tidigt på säsongen…

Det blev mycket fokus på själva åkningen för mig, men jag gjorde några sträckta bakåt volter också varav nån blev riktigt bra! Mina lays satt alltså bättre än förra säsongen. Skönt att alla vattenhopp visar sig ge utdelning.

Nu ska jag försöka få till något till vattenhoppspass här i kalla Järpen innan jag drar till Kaprun för att få snö under fötterna igen. Då blir det mer fokus på hopp!

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Några filmer på övre partiet, har en del kvar att jobba med!

 

 

Jag var en aning fokuserad på träningen i Zermatt. Foto: Anders Olofsson.

Zermattsummering2014-1

Zermattsummering2014-2

Jag, Felix och Ludvig hajkade upp en bit ovanför vårt boende. Ganska fet utsikt över Zermatt!

Zermattsummering2014-4

Zermattsummering2014-3

Spontana grabbar.

Zermattsummering2014-5

Solen gick ner under tiden, därav lite busiga bilder!

Zermattsummering2014-6

Zermattsummering2014-9

Jag vaktar Zermatt.

Zermattsummering2014-8

Resan hem var som väntat lång, med många tåg och flyg, precis som på vägen ner. Det blev dock en ganska kul resa när jag fick åka i cockpit, på grund av att min kompis pappa flög oss. Schysst!

Zermattsummering2014-12

Jag tyckte att det var ganska mäktigt att se hur det går till, hade inte tackat nej till att flyga där varje gång. Känns definitivt som att resan går snabbare…

Zermattsummering2014-13Kommentera

YOU MAY LIKE