En summering av SBMC 2014!

 

Så, nu sitter jag äntligen hemma i lugn och ro, efter en dag med gymtester med nytt personbästa i allt, och har tid att skriva om NM.

NM är en så sjukt rolig tävling. En grym säsongsavslutare! Skönt häng, vårskidåkning, oftast sol och en prestigefylld tävling.

NM för mig i år gick över förväntan. När jag kvalade in med en 25:e plats blev jag först lite besviken. Men, besvikelsen skulle vända dagen efter. Under finalen tar jag ner ett bra åk som resulterade i en 7:e plats den dagen. Jag klättrade från 25:e till 13:e plats i totalen, vilket för mig kändes lite overkligt till en början. Jag insåg inte hur bra det hade gått förrän jag stod kvar på start med de 12 bästa åkarna. Då kändes det sjukt! Jag droppade in i mitt andra finalåk och öste på bra ut för den naturliga kick som var i starten. Sen svängde jag och hade bara en tanke i huvudet; ös på så snabbt det går och tveka inte så är du hemma! Jag gjorde det. Jag öste, öste rätt ut för fel klipparti. Ett parti som dessutom var avstängt för att det är för farligt. Där släppte jag rakt ner och insåg då att det inte var det dropp jag skulle ta. Jag försökte stanna innan nästa parti kom, men jag insåg snabbt att det inte var möjligt och vinklade istället skidorna i fallinjen och satte mig lite i baksäte. Jag hade en sjuk tur som bara hoppade utför småsten och lyckades åka mellan alla stora stenar. När jag kom ner, full med adrenalin sa killarna som står i mål: Fett kört! Synd att du blev diskad bara. Då fattade jag vart jag hade åkt och blev irriterad över att jag hade åkt fel. Min 13:e plats försvann när jag fick 0 poäng för sista åket. Surt! Men, strax därpå började en massa folk snacka med mig, intervjuer hit och dit. Klart det är väldigt kul att jag har blivit uppmärksammad, men det hade varit fetare om jag blev det för att jag tog ner det åk jag ville och fick en bra placering… Nu länkar jag en massa filmer från helgen sen kommer det bilder under.

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Först lägger jag ut klippet på mina åk igen, fast denna gång länkat till freeride.se som lade ut mitt åk på deras startsida Gå in och kika www.freeride.se

Finaldag två.

Alla dagar.
Jag är ändå väldigt nöjd med mitt åk, trots att det var utanför.
Emil NM 2014 Click
RiksgränsenNM2014-18
Här svänger Måns ner mot droppet, jag vill passa på att säga att han har kört grymt!
NM Riksgränsen 2014-8
Här kommer en sekvens på mig när jag åker in mot fel ställe…
NM Riksgränsen 2014-9
NM Riksgränsen 2014-10
Emil Final NM 2014 foto Ida Ström
Här är jag rätt galet ute!
Emil kör fel final NM 2014 foto Ida Ström
NM Riksgränsen 2014-7
Jag och Måns diskuterar åk som pågår framför oss.
NM Riksgränsen 2014-5
NM Riksgränsen 2014-1
Väntar på tåget.
NM Riksgränsen 2014-2
När jag, Måns och Ida, som för övrigt har tagit alla bilder på mig när jag åker (cred!), stod och väntade på tåget kunde jag inte låta bli att pilla lite på kameran…
NM Riksgränsen 2014-4
Måns har köpt nya pjäx(sk)or med väldigt mjuk flex…
NM Riksgränsen 2014-3
Emil NM Riksgränsen 2014-1


Kommentera

YOU MAY LIKE