EuropaCup – Kungsberget, Sverige.

 

Efter tävlingarna i Finland hoppade vi på färjan igen för att be ge oss till Kungsberget, lite utanför Gävle. Där skulle de två sista Europacup tävlingarna hållas, alltså själva Europacupfinalen.

 

Puckeln i Kungsberget brukar inte vara så svår, backen är ganska kort och flack. Men i år gjorde arrangörerna puckeln grym! Tighta pucklar och ganska låga hopp med fin form gjorde puckeln både svår och rolig. Väldigt bra byggt av Kungsberget, tackar!

Kungsberget EC 2014-1

Träningen, för mig, gick bättre än vad den gjorde i Finland. Jag åkte bättre än vad jag har gjort innan och satte stora och sträckta bakåtvolter. Men, det där övre hoppet som jag har dragits med hela vintern ville fortfarande inte sitta som det skulle. Med en del irritation lyckades jag dock göra några bra 360 på träningen och jag var redo för tävlingen.

Taggad står jag på start, tillsammans med nästan alla svenskar. Riktig tur med lottningen för alla vi startade bland dom 15 första av sammanlagt 40 åkare. Där, bland oss, på start stod också lillebror. Första gången någonsin jag står på start samtidigt och ska tävla i samma klass som honom. Han fick nämligen typ ett wildcard och fick starta en EC, mäktigt!

 

Jag är på väg att dra upp till start.

Kungsberget EC 2014-2

Mitt åk är bra, allting sitter nästan lika bra som på träning. Men mitt övre hopp ställde till det igen. Slutade på en 20:e plats, vilket är en bra placering men, surt när man gör en så stor miss på övre hoppet och vet att man hade kunnat plocka några placeringar om den satt som den skulle. Men nära skjuter ingen hare så det är bara att fortsätta träna på den.

Dag två gör jag ett bra åk igen men missar på samma sak igen och blir 27:a. Nu är det bara hem och träna stenhårt på det där övre hoppet som gäller!

 

Mitt bästa tävlingsåk i Kungsberget, miss på trean och överroterar min bakåtvolt lite.

 

Här kommer också en film från Europacupen i kungsberget!

 

Ciao,

Emil StegfeldtKommentera

YOU MAY LIKE