EuropaCup – Megève, Frankrike.

 

Efter två sjukt roliga veckor på tour i alperna så är jag tillbaks i Järpen med mer erfarenhet och självsäkerhet än innan.

Dag 1. Solsken och varmt på start. Startar ganska sent och får vänta länge, lite jobbigt i värmen men det kändes bra. Blev ett bra åk men missade på mina hopp vilket gjorde att mina poäng drogs ner en del. Men min åkteknik var på topp och jag fick höga teknikpoäng. Hoppen drog ned mig till en 32:a plats.

Dag 2. Det vräker ner snö men träningsåken innan tävlingen gick sjukt bra. Fick till mina hopp och åkningen satt som vanligt som den skulle. Lagom nervös och taggad droppar jag in puckeln. Gör en bra 360 men den blev lite låg på grund utav all snö i puckeln som gjorde det svårt att få fart. Ingången efter hoppet blir grym och jag har bara ett litet släpp innan jag gör en bra bakåtvolt. Får poängen 21.07 vilket är sjukt högt och räckte till final dagen innan. Jag slutade på en 18:e plats och 16 st går till final. Jag var 0.14 poäng ifrån final, vilket är sjukt lite. Väldigt nöjd med dagen.

Dag 3. Jag är trött men träningen går bra. Får byta till det spår jag inte har tränat i för att det är parallell. Jag snurrar snett på min 360 och lyckas studsa ut på första puckeln sen tillbaks in i spåret direkt igen. Detta satte spår i resten utav åkningen som inte blev så bra som den brukar och jag överroterar min bakåtvolt men lyckas ändå få ner ett helt åk. Får låga poäng vilket inte är så konstigt och jag lade mig på en 38:e plats.

Från denna touren har jag lyckats få bättre placeringar än vad jag trodde att jag skulle få. Med en 17:e plats, en 18:e plats och en 25:e plats är jag sjukt nöjd och peppad inför resterande Europa Cup tävlingar. Men, nu ska jag först träna i Duved, så kanske jag kan lyckas ta en finalplats på nästa tävling.

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Här är film på mina bra åk i Megève! Snöade sjukt mycket andra dagen så man måste koncentrera sig en del för att se övre hoppet.

Packar bussen i Prato för att åka till Megève.

Megeve EC 2013-1

Snön försvann efter en bit på vägen. På väg upp för en krokig väg till ett biltåg som ska ta oss till andra sidan bergen.

Megeve EC 2013-3

Lite mer snö när vi har åkt upp för hela den krokiga vägen. Oscar spelar gitarr medan vi väntar på biltåget. Väl på andra sidan tog vi vara på vår lediga dag och stannade i Charmonix och strosade runt i byn innan vi fortsatte färden mot Megève.

Megeve EC 2013-2

Framme i Megève. Vi tog vara på vår andra lediga dag och åkte fritt i Megève. Skönt att inte tänka på tävling hela tiden och vila huvudet lite med puderåkning.

Megeve EC 2013-4Megeve EC 2013-5

Ny dag, solsken och träning. Lång och fin puckel.

Megeve EC 2013-7

Puckeln sedd från start.

Megeve EC 2013-8

Nästa dag snöade det rejält. Hela resan har snömolnen följt efter oss, det är inget vi klagar på! Två bilder tagna ifrån samma ställe två olika dagar.

Megeve EC 2014-9

Megeve EC 2014-8

Dagen efter, massor med snö. Jag, min lagkamrat Edvin och vår norske vän Georg gick inte vidare till final så vi passade på att åka puder utan stavar med smala puckelpistskidor.

Megeve EC 2014-11

Snön var midjedjup på sina ställen, så vi hoppade och landade på rygg med flit. När man kan göra det är det ganska mycket snö…

Megeve EC 2014-10

 Kommentera

YOU MAY LIKE