Funäsdalen, skada och tävling!

 

Ett inlägg från igår som av tekniska skäl inte kunde uppladdas förrän idag..

Här sitter jag i en fåtölj i mitt rum på hotell Funäsdalen. Benet i högläge, och med bandage, medan de andra badar och bastar.
Dagens utflykter i stort sett bestått av åkning i vår grymt sköna puckel, åkning bak på en snöskoter och vistelse på sjukhus.

Träningen idag gick bra! Mina hopp satt som de skulle och åkningen med. Tyvärr fick jag inte med mig detta i tävlingen utan istället kraschade jag rätt rejält efter min framåtvolt på nedre hoppet. Så jag fick ta mig ner via skoter till sjukhuset och få mitt knä undersökt och röntgat. Vi väntar fortfarande på det slutgiltiga svaret men fastställt är iallafall att jag inte kommer kunna vara med på tävlingen imorgon. Sen hoppas vi att det läker fort och att jag får åka skidor så snart som möjligt! Riktigt, riktigt trist men så är det.

Emil däremot tävlade i både kvalet och finalen och placerade sig på en 5:e plats i båda två. Hans egna tankar kring det hela här nere;

Jag är självklart inte nöjd med min 5:e plats. Men, jag är däremot nöjd med mina träningsåk, de innan finalen var faktiskt riktigt bra. Det är sällan jag säger att jag själv gör något bra, men jag är faktiskt nöjd med dem. Mitt finalåk var däremot inte lika fett. Jag gjorde allt helt okej, det var ett bra åk, men jag gjorde så mycket bättre på träningen. Fick mycket cred för min åkning men det var ändå något som fattades, det var inte lika tajt som på träning eller i kvalet. Nedre hoppet var däremot bättre, tyckte att jag satte mig lite i landningen men det tyckte inte domarna och jag fick högst poäng på nedre hoppet av alla, 8.7p. Nu ska jag ska jag ta med mig mina bra träningsåk och leverera dem i morgon. Stör mig dock fortfarande lite på att jag bara var 0,03 p ifrån 4:e platsen, trots att åket inte satt.

Ciao,

Rasmus Stegfeldt

På sjukhuset och kollar på min krasch med min tränare, Janne.

10968517_1041055429254484_485588484500785178_n
Lindad och i smärta efter kraschen..IMG_9186.JPG

Här kommer några betydligt roligare bilder! Efter tävlingen i Sunne var vi med i Värmlandstidningen. Här är Emil i en backflip iron cross!IMG_9512

Tre glada skånepågar!
IMG_9511
Jag i en framåtvolt!
IMG_9510Kommentera

YOU MAY LIKE