Scandinavian Big Mountain Championships 2014.

 

Har varit här uppe i Riksgränsen ett tag nu utan att skriva något. Jag tänkte berätta om mina två första tävlingsdagar, allt annat kommer i senare inlägg.

Igår var det kval i denna friåkningstävling. En nervös natt och en tidigt ställd klocka inledde gårdagens tävling. Även fast jag inte har någon press på mig kände jag ändå att jag var tvungen att kvala vidare till final, så jag får visa mig på de svåra och riktiga facen (face är den bergssidan där man tävlar). Jag och min vän Isak hajkade upp till start alldeles för tidigt så vi fick sitta och vänta, frysa, och dela lite nervositet. Och kolla våra lines om och om på bild så att vi skulle hitta rätt. Naturligtvis var det extremt flatljus när jag startade och det var svårt att hitta, jag kom lite fel men lyckades ta det dropp jag hade planerat. I hopp om att jag kanske skulle gå vidare så stod jag och glassade i solen när resterande 150 åkare tog sig nerför facet. På kvällen stod resultatlistan i lobbyn och jag hade kvalat mig vidare som 25:a. Nöjd med placeringen med tanke på sikten och det stenhårda underlag som det bjöds på under mitt åk.

Idag stack vi upp lika tidigt på berget med mindre nervositet. Hajkade upp och rekade facet som såg riktigt kul ut. Jag hittade en bra line som såg ut att inte vara allt för svår att hitta åkandes. Jag fick stå på start med alla mina kompisar som jag åkte hit med ett tag, sen droppade jag in. Jag svängde ut dit jag skulle och hittade en stor sten som jag hade som riktmärke och svängde ner för lite småstenar. Sen höll jag på att missa mitt dropp men skråade lite och lyckades ta det stort. Åkte vidare och droppade nästa dropp större, landade platt för jag flög så mycket. I mål tänker jag bara: Varför skulle jag köra fel och skråa? Jag är körd. Men mina kompisar säger att det inte syntes alls lika mycket som jag trodde. Jag såg resultatlistan nu och jag blev 7:a. Sjukt fett! Ligger på 13:e plats i totala eftersom jag körde bort mig lite med en 25:e plats igår.

Gopro film från mina åk kommer om nån dag, så håll utkik.

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

En film från igår.

 

Bilder ifrån idag. Här är utsikten från vårt fönster.

RiksgränsenNM2014-7

Rekar.

RiksgränsenNM2014-8

Ja, jag var nervös när jag stod där nere och väntade på att hajka upp till start.

RiksgränsenNM2014-9

RiksgränsenNM2014-10

RiksgränsenNM2014-16

RiksgränsenNM2014-11

RiksgränsenNM2014-15

Jag i början av mitt tävlingsåk.

RiksgränsenNM2014-12

Dropp ett.

RiksgränsenNM2014-13

Dropp två med en liten grab.

RiksgränsenNM2014-14

Felix som hade oturen på sin sida idag, allt är bra med honom.

RiksgränsenNM2014-19

RiksgränsenNM2014-17

Har rekat och kollat in morgondagens face som kallas branten. Precis som det låter är branten brant. Sjukt brant. Är redan lite rädd och har svårt för att hitta nån bra line med tanke på just branten och de svåra hårda förhållanden som är där. Men med min 7:e plats från i dag är jag sjukt taggad och ska se till att hitta nått fett. På bilden nedan ser ni facet.

RiksgränsenNM2014-6

Här är gårdagens kval face.

RiksgränsenNM2014-5

Felix på toppen av kvalfacet.

RiksgränsenNM2014-2

Så mycket ser man från starten.

RiksgränsenNM2014-3

RiksgränsenNM2014-46 kommentarer till “Scandinavian Big Mountain Championships 2014.”

 1. Ann skriver:

  Grattis Emil!

  Såååå otroligt kul och gryyyyymt jobbat. Filmen var nästan lite läskig bitvis :-) och då är jag ganska säker på att man ändå inte får ngn riktig känsla av hur sjukt brant det är där ni åker…

  Kram fr Lindbergarna

  • Emil Stegfeldt skriver:

   Tack! Ja det är sjukt kul, lite svårt att fatta nästan.

   Ja, det är en hel del krascher och extremt brant, hade valt att inte åka där om det inte vore tävling.

   Ha det gott!

 2. Helena skriver:

  Jag är stolt!

 3. Göran skriver:

  Hej Emil.

  Bra jobbat både med foto och åk. Hoppas på samma flyt i morgon.

  Längtar till nästa avsnitt i bloggen.

Kommentera

YOU MAY LIKE