SM, Duved 2014.

 

Film på mina åk längst ner!

Nu sitter jag i min soffa och pausar från packningen till nästa resa och ska försöka summera ett jäkligt kul men också tråkigt SM.

För min del gick det inte riktigt som jag ville. Har aldrig riktigt lyckats på något SM utan brukar ha otur, men detta hade jag inte otur på. Jag hade alla förutsättningar för att göra mitt första riktigt bra SM. Jag var ovanligt nervös på start till kvalet. Droppade in och lyckades inte riktigt med mitt övre hopp, men jag kom ändå in bra i spåret och lyckades göra ett ganska bra åk med en helt okej volt på nedre hoppet. Jag kvalade in till finalen som 10:a. Det var en kvällsfinal så det var mycket dötid innan finalen. Det kändes bra inför finalåket, den där ovanliga nervositeten försvann och jag satte ett riktigt grymt åk på träningen inför finalen. Hade mer fart än i mina tidigare åk, bättre hopp och bättre teknik. Det känns kanon när jag hör ”Emil Stegfeldt på start, tre två ett”… Mitt åk blir okej, men sämre på alla de delar som var bättre i träningsåket. Jag slutar på en 11:e plats. Inte alls nöjd faktiskt.

DUVED SM 2014

Laddar om till dag två och det är parra. Sjukt taggad men jag hör inte startsignalen på grund utav blåst. Detta gör att jag kommer efter i starten och lyckas sen inte komma i fatt utan ligger lika långt efter hela åket. Jag blev ordentligt arg och lyckades få köra om. Denna gången hörde jag signalen men jag lyckas inte göra en bra 360 utan jag landar snett och sen åkte jag dåligt resten. Surt. Nya tag till nästa tävling. Har mycket mer att ge!

Rasmus däremot gjorde en bra tävling första dagen och hamnade på en 4:e plats med 0,08 poäng från pallplats. Sjukt nära! Dag två körde Rasmus grymt och tog sig till final, dvs åket om andra eller första plats. Självklart ville han ta sitt tredje SM guld, men Rasmus fick tyvärr köra det spår han inte hade tränat i och körde ur. Så det slutade med en 2:a plats vilket är grymt!

1779244_688130644559358_552995158_n

 

I min summering av SM vill jag avsluta med det viktigaste av allt och säga kämpa till Jens Lauritz. Som många vet ligger han på sjukhus efter en svår skada i söndags. Glad att ha fått höra att det är på bättringsvägen! Du klarar detta!

Ciao,

Emil Stegfeldt2 kommentarer till “SM, Duved 2014.”

  1. Ann skriver:

    Tycker ni är grymmma!

    Skönt att killen som skadade sig så allvarligt är på bättringsväg.

    Kram fr Ann m fam

Kommentera

YOU MAY LIKE