Tips: Flyga med lavinryggsäck!

 

 

Whoho! Äntligen framme i Österrike! Vi gick upp redan kl 04:20 i morse och körde till Trondhemsflygplats. Från Trondheim flög vi till Oslo och sen vidare ner till Salzburg. Vi kunde inte låta bli att dra inom Hangar 7 vid Salzburgs flygplats på vägen till Hinterglemm. Helt galet ställe!

Jag flög med min ABS-rygga för första gången idag. Allt gick supersmidigt för jag var väl förberedd!

Lite tips gällande detta; skruva ut CO2 patronen från ryggan och sätt på ”locket” på patronen. Ta även av handtaget. Skriv sedan ut dokumenten som bevisar att det är tilllåtet att flyga med din rygga (länkar nedan). Gör du detta så går det snabbare på flygplatsen om de är osäkra på om det är tillåtet att flyga med ryggsäcken eller inte.

När jag kom till flygplatsen så sa jag direkt att jag hade med mig en ABS-ryggsäck. Sen visade jag mina papper och frågade om hon tyckte jag skulle ta handtaget och patronen i handbagage eller checka in. Hon kollade upp det lite snabbt och kom fram till att det är smidigast om jag checkar in. Det gjorde jag och allt gick super smooth!

https://www.abs-airbag.com/abs-media/pdf/IATA_table_2014_EN.PDF

https://www.abs-airbag.com/abs-media/pdf/Data_Sheet_Carbon.pdf

Ciao,

Emil Stegfeldt

 

Österike2015-4

Ha dom här prylarna nära tillhands så går allt snabbare!

Österike2015-2

Österike2015-3

Skruva på ”locket”.

Österike2015-6

Resan ner hit gick väldigt smidigt i övrigt med.

DCIM100GOPROGOPR0729.

Fått ett par lya lagg, ska bli kul att testa badboysen i morgon!

Österike2015-52 kommentarer till “Tips: Flyga med lavinryggsäck!”

  1. Gedda skriver:

    inga carvingskidor där inte,
    F-n vill också åka skidor nu. Blir inte mycket bättre!

Kommentera

YOU MAY LIKE