Vinnare i totala Svenska Cupen och antagen till Skidgymnasiet!

 

Flera veckor har nu passerat sen mitt senaste inlägg. Som sista tävling för i år avslutades Skandinaviska Mästerskapen i helgen som gick. Tävlingsarrangemanget var väldigt lyckat, dels p.g.a grymt bra förhållanden och även för den sköna stämningen i publiken och bland åkarna.

Första tävlingsdagen började med ett tufft kval i en isig och hård puckel. Trots detta lyckades jag kvala mig vidare på en andra plats, vilket stärkte självförtroendet och förhoppningarna inför finalen. Men inför finalen ändrades förhållandena från hårt och isigt till slaskigt och mjukt över bara en lunch. Detta visste jag skulle innebära att åken i finalen skulle bli ännu snabbare, tuffare och fetare än tidigare. Därför var jag tvungen att lägga på ett extra kol på träningen inför finalen. Detta lönade sig och mitt finalåk räckte hela vägen upp till en andra plats, igen. Trött och nöjd efter tävlingen åkte vi sedan hem för att ta oss vidare till banketten. Väl där fick vi även reda på våra placeringar i den totala Svenska Cupen. Även här fick jag gå upp på pallen, men denna gång fick jag stå överst!

En riktigt lyckad säsong, som avslutades på bästa tänkbara sätt. Efter sista tävlingsdagen fick nämligen jag och resten av gänget reda på att vi kommit in på skidgymnasiet i Järpen! Nu blir det försäsongsträning för allt vad tygen håller; trampolin, vattenhopp, styrka och spänst står på schemat. Uppdateringar kommer!

Ciao,

Rasmus Stegfeldt

 

En film på ett åk i Duved filmat från min vinkel kommer i veckan! Foto: Fredrik Thulin.

Rasmus Stegfeldt skandinaviska mästerskapen 2014

1:a i Svenska Cupen.

10245409_10202729022860897_1244549990_n

2:a i Skandinaviska Mästerskapen.

10175074_10202729030581090_698574107_n10 kommentarer till “Vinnare i totala Svenska Cupen och antagen till Skidgymnasiet!”

 1. Axel Nordström skriver:

  Dubbelgrattis!!!!! :)

 2. Helena skriver:

  Det går bra nu

 3. Adriana skriver:

  Grattis Grattis!! Bra jobbat

 4. Hans-Peter skriver:

  Finns knappt ord…. GRYMT!!!! Njut o kör hårt!!!

 5. Mia skriver:

  Grattis :-) , så kul!

Kommentera

YOU MAY LIKE